Teaterplakat (udsnit)

Baggrund

eKleKtisK teaterproduKtion blev startet af instruktør Sandra Theresa Buch og skuespiller Maj-Britt Mathiesen. I 2005 blev eKleKtisK relanceret med duoen Annette Max Hansen og Maj-Britt Mathiesen i spidsen for teatret. Idag ledes eKleKtisK af Annette Max Hansen og samarbejder med skiftende instruktører, scenografer, lyd- og lydesignere, kunstnere og teatre afhængige af projektets art.

ekleKtisK teaterproduKtion har præsenteret klassikere og ny dramatik i København og London, bl.a. Strindbergs FADEREN på Etcetera, London og Den Stærkeste på Glyptoteket. I 2004 og 2005 deltog vi i festivalen for ny ung europæisk scenekunst, Junge Hunde først med forestillingen INSOMNIA baseret på den irske dramatiker Chris Lees The Mapmaker’s Sorrow. I 2005 præsenterede vi en noget dekonstrueret og tempofyldt udgave af Jon Fosses klassiker DRØM OM EFTERÅR. I 2006 producerede vi den Pulitzernominerede TRE DAGE MED REGN med Peter Gantzler og Morten Kirkskov i de mandlige hovedroller og method-acting instruktør, Robert Castle fra New York. I 2007 boomede produktionen med hele tre forestillinger, henholdsvis den absurde komedie VINTER UNDER BORDET af fransk-polske enfant terrible Roland Topor, Stephen Belbers action-prægede drama TAPE – og 2007 blev afrundet af med TALE I TUNGER, et australsk manuskript af Strictly Ballroom dramatikeren Andrew Bovell. I 2008 præsenterede vi KORTTEGNERENS SORG af den irske dramatiker Chris Lee med Nastja Arcel, Hassan Preisler, Klaus Tange, Claudio Morales og Maj-Britt Mathiesen. Forestillingen blev instrueret af den engelske teaterkomet, instruktøren Adam Barnard og scenograferet af vores husdesigner Nicolai Hart Hansen.

Med den seneste forestilling var HABE KEIN ANGST som spillede for udsolgte huse på Edison og havde premiere 27. september 2012, baseret på Rainer Fassbinders Angst Essen Seele Auf, med Ulla Henningsen hovedrollen på Betty Nansen teatret, tog eKleKtisK en drejning i form at en ny arbejdsform og samlede en række kunstnere om bordet til at udvikle et nyt koncept for scenekunstneriske forestillinger. Habe Kein Angst blev modtaget af anmeldere og publikum med storm og nomineret til en af årets bedste forestillinger af Informations anmelder Anne Middelboe Christensen. Denne arbejdsform, introduceret med HABE KEIN ANGST, fortsætter eKleKtisK med i sin kommende forestilling der har arbejdstitlen IMAGINE LAND IMAGINED.